ABD ve İsrail pazarı Türklere geçti

ABD ve İsrail pazarı Türklere geçti

DÜNYA Haberleri

Dünya, Türkiye’nin ürettiği silahlı insansız hava aracının (SİHA) başarısını konuşuyor. En son Polonya’ya yapılan 24 adet satışla gündeme gelen SİHA’lar Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Die Welt’e konu oldu.

Yazar Gerhard Hegmann, SİHA’ların havadan milyonlarca değerindeki tankları etkisiz hâle getirdiğini ve savaşın kurallarının değiştiğini yazdı. Türk SİHA’larını “oyun değiştirici” olarak nitelendiren Hegmann, ABD ve İsrailli şirketlerin bir zamanlar Batı pazarına hâkim olduğunu, ancak Türkiye’nin SİHA konusunda satın alma alternatifi hâline gelmesiyle iki ülkenin pazardaki hâkimiyetini ele geçirdiğini ifade etti. Hegmann, Türk SİHA’larının ABD ve İsrail’in daha pahalı modellerine ucuz bir alternatif olarak kabul edildiğini, teknik olarak da üst seviyede yer aldığını belirtti.    

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...