ABD üssüne SİHA saldırısı: ‘Gazze’deki katliama cevap’

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Irak İslami Direniş grubu, Erbil’deki ABD üssüne SİHA saldırısı düzenledi. Harir Askeri Hava Üssü’ne düzenlenen saldırının Gazze’deki saldırılara cevap olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 42’nci gününde sürüyor. Hastaneleri kuşatan, ibadethaneleri vuran İsrail, Gazze’deki sivil katliamına devam ediyor. Gıda, su, elektrik, yakıtın olmadığı Gazze insani felaketin kıyısında. İsrail'in saldırılarının ardından bölgede de tansiyon yükseldi. İsrail güçleri ile bölgedeki diğer ülkeler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

ABD ÜSSÜNE SİHA SALDIRISI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Terörle Mücadele Birimi, Erbil kentinin kuzeyinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri askerlerinin bulunduğu Harir Askeri Hava Üssü'ne yerel saatle 10.25 sıralarında SİHA ile saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırı nedeniyle üste yangın çıktığı ve bölgeden dumanlar yükseldiği belirtildi.

İran yanlısı Şii milis grupların çatısı altında toplandığı “Irak İslami Direniş” adlı grup saldırıyı üstlendi. Gruptan yapılan açıklamada, 2 SİHA ile düzenlenen saldırının Gazze’deki saldırılara cevap olarak gerçekleştirildiği duyuruldu.

İsrail'in Gazze’de saldırılarına başlamasından bu yana ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine yönelik saldırılar arttı. ABD Savunma Bakanlığı tarafından saldırılara ilişkin yapılan son açıklamada, Irak ve Suriye’de bulunan ABD ve koalisyon güçlerine yönelik 55 kez saldırı düzenlendiği, 59 askerin yaralandığı belirtilmişti. Saldırıların çoğunluğunu Irak İslami Direniş grubu üstelenmişti.

İSRAİL-SURİYE GERGİNLİĞİ: ŞAM’A HAVA SALDIRISI

İsrail ile bölgedeki ülkeler arasında gerginlik diğer ülkelere de sıçradı. Suriye son olarak İsrail’in Şam çevresine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İsrail, yerel saatle 02.25’te Golan Tepeleri’nden Suriye’nin başkenti Şam çevresindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenledi. Suriye resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, atılan füzelerin çoğunun hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Bölgeye düşen birkaç füzenin ise maddi hasara yol açtığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.

İsrail, 8 Kasım’da da Suriye’nin güneyindeki askeri noktalara hava saldırısı düzenlemişti. İsrail, 2011'de iç savaşın başlamasından bu yana Suriye topraklarındaki İran destekli güçlere, Lübnan Hizbullahı ile Suriye ordusuna ait mevzilere yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda da 51 İsrail askeri öldürüldü. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 4 bin 710’u çocuk ve 3 bin 160’ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü. Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...