ABD üssü yine hedefte! Bu defa karadan saldırdılar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD üssü yine hedefte! Bu defa karadan saldırdılar

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Orta Doğu'daki ABD üslerine yapılan saldırılara yenileri eklendi. ABD ordusunun Suriye Haseke'deki Harab Cebir Havaalanı'ndaki üssüne, 4 ayrı saldırı gerçekleştirildi. Bu seferkiler SİHA ile değil, karadan düzenlendi.

Hamas ile savaşan İsrail'e desteklerini sürdüren ABD, Orta Doğu'da hedef olmaya devam ediyor. Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerine yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. Son olarak Suriye'nin Haseke ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Harab Cebir Havaalanı'ndaki üsse karadan karaya atış yapılan silahlarla 4 ayrı saldırı düzenlendi.

CAN KAYBINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILMADI

Saldırılarda üsler ve çevresine roketler düştüğü öğrenildi ancak can kaybı ya da yaralanmaya ilişkin bilgiye yer verilmedi.

ABD ÜSLERİNE SALDIRILAR ARTTI

Suriye'nin güneyinde son 3 günde, ABD ordusunun bulunduğu Tenef bölgesindeki üs ile Irak sınırı yakınlarındaki Malikiyye ilçesindeki Robarya üslerine ve Haseke ve Şeddadi bölgelerindeki askeri üslerine, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırılar düzenlenmişti. 

"MEŞRU MÜDAFAAYA HAZIRIZ"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü dün yapmış olduğu basın toplantısında, 17-24 Ekim'de ABD ve koalisyon güçlerine insansız hava aracı (İHA) ve roketlerle Irak'ta en az 10, Suriye'de de 3 ayrı saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Saldırıların arkasında İran Rejiminin olduğunu iddia eden Ryder, ABD'nin bölgedeki çıkarlarını ve personelini savunmak için meşru müdafaa hakkını kullanarak saldırılara cevap vermeye hazır olduğunu duyurmuştu. 

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman karaya atış yapılan silahlar ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...