ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, İsrail'de Netanyahu ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, İsrail'de Netanyahu ile görüştü

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden kanlı saldırılarında İsrail'e destek veren ABD'den Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, İsrail'e gelerek Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant ile görüşme gerçekleştirdi. Gallant, Sullivan'a ABD'nin vermiş olduğu kayıtsız şartsız destek için teşekkür etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile ayrı ayrı bir araya geldi.

ABD'YE TEŞEKKÜR ETTİ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’e geldi. Sullivan, ilk olarak Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya gelirken, görüşmede Gazze Şeridi ve Lübnan sınırındaki çatışmalar ele alındı. Bakan Gallant yaptığı açıklamada, ABD yönetimine "kayıtsız şartsız desteği" için teşekkür etti.

NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

Sullivan daha sonra İsrail’de Başbakan Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmeye, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve ABD Başkanı Joe Biden'ın kıdemli Orta Doğu Danışmanı Brett McGurk'un da katıldı.

Sullivan ve Netanyahu’nun görüşmenin ardından Savaş Kabinesi üyeleriyle kapsamlı bir toplantı yapması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...