ABD, Ukrayna'ya misket bombası verecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD, Ukrayna'ya misket bombası verecek

DÜNYA Haberleri

ABD, kendi envanterinden yapacağı askeri yardım kapsamında Ukrayna'ya misket bombası desteği verecek. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, bombayı, Ukrayna'nın kendi topraklarını korumak için vereceklerini söyledi. Sullivan, NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da görüşeceğini belirtti.

ABD, Ukrayna'ya savaşından bu yana desteklerini sürdürüyor. Şimdi de kullanımı yasak olan misket bombası verecek. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray'ın günlük basın toplantısında bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"UKRAYNA KENDİSİ TALEP ETTİ"

Sullivan "Ukrayna'yı savunmasız bırakmayacaklarını" belirterek "Rusya savaşın başından beri Ukrayna'ya saldırmak için misket bombası kullanıyor. Rusya'nın misket bombalarının hata oranları yüzde 30-40'larda. Bu ortamda Ukrayna, kendi egemen bölgesini savunmak için misket bombası talep ediyor" dedi. Sullivan, ABD'nin sağlayacağı misket bombalarının hata oranının yüzde 2,5'ten yüksek olmayacağını ifade etti.

"SALDIRI DEĞİL, SAVUNMA AMAÇLI"

Jake Sullivan, misket bombalarının sivillere zarar verme riskinin farkında olduklarını aktararak bu konudaki kararı bu nedenle ellerinden geldiğince ertelediklerini kaydetti. Diğer yandan, Rusya'nın daha fazla Ukrayna topraklarını ele geçirme riskine de işaret eden Danışman Sullivan "Ukrayna bu cephaneleri yabancı ülkelerin topraklarında değil, kendi topraklarını savunmak için kullancak" şeklinde konuştu. Sullivan, Ukrayna'nın misket bombalarını sivillere yönelik herhangi bir riski en aza indirmeyi amaçlayacak şekilde çok dikkatli bir şekilde kullanacağına dair yazılı güvenceler verdiğini bildirdi.

"UKRAYNA'NIN ŞU AN NATO ÜYESİ OLAMAZ"

Sullivan, gelecek haftaki Vilnius zirvesinde Ukrayna'nın NATO'ya üye olmayacağını dile getirerek "Ukrayna'nın üyelikten önce atması gereken adımlar var" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN VE BIDEN GÖRÜŞECEK

Sullivan ayrıca zirvede ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin beklendiğini bildirdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...