ABD, Ukrayna'nın Rusya'yı hızlıca mağlup edebileceği konusunda şüpheli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD, Ukrayna'nın Rusya'yı hızlıca mağlup edebileceği konusunda şüpheli

DÜNYA Haberleri

Yayınlanan çok sayıda rapora göre, sızdırılan ABD istihbarat belgeleri, Washington’ın Ukrayna'nın Rus kuvvetlerini ülkeden çıkaracak bir karşı taarruzu hızlıca başlatabileceğinden emin olmaktan uzak olduğunu gösterdi.

ABD’li karar alıcıların gerçekliğini defalarca doğrulamayı reddettiği belgeler hazinesi, görünüşe göre müttefikleri ve ortakları kızdıran kapalı kapılar ardındaki değerlendirmeleri gün yüzüne çıkararak, ABD'nin en hayati ilişkilerinin birçoğuna şimdiden sağlam bir darbe indirdi.

Şubat ve Mart aylarına ait sızdırılan belgeler, Rus saldırılarını engellemek için kullanılan orta menzilli hava savunma füzelerinin analizi de dahil olmak üzere ABD'nin Ukrayna'nın kuvvet durumuna ilişkin kasvetli bir değerlendirmesini gösteriyor.

UKRAYNA'NIN CEPHANE STOĞU ALARM MI VERİYOR?

CNN tarafından bildirilen gizli bir belgeye göre, Ukrayna'nın cephane stoğu "23 Mayıs'a kadar tamamen tükenebilir". Bu, Rusya'nın Ukrayna'da hava üstünlüğü kurmasına izin verecek ve böylece, baharda beklenen bir karşı taarruzda başrol oynaması beklenen Ukrayna kara kuvvetleri için yıkıcı etkiler meydana getirecektir.

Ancak belgeler, Ukrayna'nın hazırlıkları hakkında soru işaretleri uyandırsa da, benzer şekilde Rus kuvvetleri hakkında da karamsar bir değerlendirme sunuyor ve savaşan taraflar arasında bir çıkmaza girileceğini öngörüyor.

CNN'e göre belgelerden biri, "Rusya'nın Donbas bölgesindeki ezici yıpratma kampanyası muhtemelen bir çıkmaza doğru gidiyor ve Moskova'nın 2023'te tüm bölgeyi ele geçirme hedefini engellediğini" ifade ediyor.

PENTAGON KÖSTEBEĞİN KİM OLDUĞUNU ARAŞTIRIYOR

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin sızıntının ve ifşanın kaynağını bulacağına söz vererek, "bunun kapsamını bulana kadar her taşın altını araştıracakları" konusunda kamuoyuna teminat verdi.

Adalet Bakanlığı ve Pentagon, belgelerin izinsiz olarak nasıl serbest bırakıldığı ve kimin sorumlu olabileceği konusunda soruşturma başlattı.

Pentagon, belgelerin Amerikan ulusal güvenliği için "çok ciddi bir risk" oluşturduğunu ve "dezenformasyon yayma potansiyeline sahip olduğunu" ileri sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...