ABD: Ukrayna'nın Rusya topraklarında saldırı düzenlemesini desteklemiyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD: Ukrayna'nın Rusya topraklarında saldırı düzenlemesini desteklemiyoruz

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirilen İHA saldırısını kınadı. Bakanlık yetkilisi, Rusya topraklarında saldırı düzenlenmesini desteklemediklerini ve Ukrayna'ya sadece kendilerini savunmak için silah verdiklerini açıkladı.

 

Rusya'nın başkenti Moskova'da yerleşim yerlerine yönelik İHA saldırısı düzenledi. Rusya, bu saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tuttu. Ukrayna ise suçlamaları reddetti.

"UKRAYNA KENDİ TOPRAKLARINI SAVUNMALI"

Konuyla ilgili bir açıklama da ABD'den geldi. Bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi "Haberleri gördük ve ne olduğu hakkında bilgi topluyoruz. Genel olarak Rusya içindeki saldırıları desteklemiyoruz. Ukrayna'ya kendi egemen topraklarını geri almak için ihtiyaç duydukları ekipman ve eğitimi sağlamaya odaklıyız ve tam olarak bunu yapıyoruz" dedi.

"RUSLAR, KİEV'E 17 DEFA HAVADAN SALDIRDI"

Yetkili ayrıca, Rusya'nın Kiev'e yönelik hava saldırılarını hatırlatarak "Rus ordusu mayıs ayı içerisinde Kiev'e 17 hava saldırısı düzenledi" ifiadelerini kullandı.

"RUSYA, SAVAŞI SONA ERDİRMELİ"

Rusya'nın Ukrayna halkına yönelik saldırılarının devam ettiğini belirten yetkili "Rusya, Ukrayna'ya karşı provokasyon olmaksızın bu savaşı başlattı. Rusya, Ukrayna'nın şehirlerine ve insanlarına her gün acımasız saldırılar düzenlemek yerine güçlerini Ukrayna'dan çekerek bu savaşı her an sona erdirebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...