ABD Temsilciler Meclisi üyesinden İsrail lobisi eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD Temsilciler Meclisi üyesinden İsrail lobisi eleştirisi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez İsrail lobisi eleştirdi. Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi’ni zehirli bir varlık olarak tanımlayan Cortez, örgütün ABD demokrasisini istikrarsızlaştırdığını söyledi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Batılı ülkeler bu katliama seyirci kalırken başta ABD olmak üzere birçok ülkede Gazze’de yaşanan katliama karşı çıkanlar, seslerini yükseltmeyi sürdürüyor.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez, İsrail lobisini eleştirdi. Ocasio-Cortez, Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi’ni (AIPAC) hedef alarak, şu ifadeleri kullandı:

AIPAC'ın siyasi sistemimizde ne kadar zehirli bir varlık olduğunu anlamamızın zamanı geldi. ABD seçimlerini devirmeye çalışan adayları aktif olarak destekliyorlar ve insan haklarını savunan Kongre üyelerine karşı karalama kampanyaları yürütüyorlar. Yeter.

AIPAC’ın ABD demokrasisinin dostu olmadığını belirten Ocasio-Cortez, “Onlar aynı zamanda Kongre'deki en ırkçı ve bağnaz PAC'lardan (Siyasal Eylem Komitesi) biri ve orantısız bir şekilde siyahi üyeleri hedef alıyorlar. Onlar ABD demokrasisini istikrarsızlaştıran aşırılıkçı bir örgüt.” dedi.

ABD'DE ŞOKE EDEN PROTESTO

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları bu kez ABD Senatosu’nda protesto edildi. Senato Ödenek Komitesi’nde, İsrail ve Ukrayna'ya yapılacak yardımlar için ifade vermek için Savunma Bakanı Lloyd Austin ile hazır bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ifade verdiği sırada, elleri kırmızı boyalı savaş karşıtları tarafından protesto edildi.

Blinken konuşması sırasında göstericiler, kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırarak, "Gazzeli çocukları kurtarın" sloganı attı. Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısı yapan protestocular, defalarca "Ateşkes hemen" diye bağırdı. Bir gösterici ise, "Gazze kuşatmasına hayır" yazılı pankart açtı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...