ABD Suriye'nin kuzeyine yardımlarını durdurdu

ABD Suriye'nin kuzeyine yardımlarını durdurdu

DÜNYA Haberleri

Chuck Hagel, Suriye'de Yüksek Askeri Konsey (YAK) Başkanı Selim İdris ve ılımlı muhalefeti desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, İslami Cephe güçlerinin YAK karargahı ve depolarını ele geçirdiği haberleri sonrasında Suriye'nin kuzeyine öldürücü olmayan yardımların durdurulmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Hagel, "Son birkaç günde burada olanlar, durumun ne kadar karmaşık, tehlikeli ve kestirilemez olduğunun açık bir yansıması. (YAK Başkanı) General İdris'i ve ılımlı muhalefeti desteklemeye devam ediyoruz ve insani yardımları da sürdüreceğiz" dedi. Hagel, "Ancak bu bir sorun, yani, burada olan şey büyük bir sorun. Ve bunu, General İdris ve ılımlı muhalefetle ele almamız ve üstesinden gelmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı. Suriye'de halka yönelik yıkıcı etkileri olan, bölgeyi istikrarsızlaştıran bir savaşın devam ettiğine değinen Hagel, "Ilımlı muhalefet sekteye uğradığında bu iyi birşey değil. Ancak bu durumla ilgileniyoruz. Bu zor bir durum ancak üzerinde çalışıyoruz, ılımlı muhalefetle, bölgedeki müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Hagel, Suriye'nin kuzeyine öldürücü olmayan yardımların durdurulması kararının, ABD'nin YAK'a ait depoların durumuna dair net bir değerlendirmeye ulaşana kadar devam edeceğini söyledi. Suriye'de "çok sayıda tehlikeli unsurun" varlığına işaret eden Hagel, "El Nusra, El Kaide, Hizbullah, aşırılık yanlısı gruplar, terör gruplarının burada yer aldığını biliyoruz. Dolayısıyla bu sadece 'iyi adamlar ve kötü adamlar' şeklinde basit bir seçim meselesi değil" ifadesini kullandı. Suriye'deki krize diplomatik bir çözüm bulunması ümidini yineleyen Hagel, Suriye'nin kimyasal silahlarının ortadan kaldırılması ve yok edilmesi çabasının da rayında ilerlediğini söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...