UNICEF: Çocuklara yönelik savaşı durdurabiliriz! Sessizlik suç ortaklığıdır

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
UNICEF: Çocuklara yönelik savaşı durdurabiliriz! Sessizlik suç ortaklığıdır

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

ABD'nin İsrail'e verdiği silah desteğinin miktarı ortaya çıktı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Sani ile Gazze'deki duruma ilişkin görüşmelerde bulundu. İşgalci İsrail Gazze'nin güneyine kara harekatı başlattı. UNICEF'ten savaşla ilgili açıklama. Kassam Tugayları İsrail'e ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. İşte İsrail-Hamas savaşındaki tüm gelişmeler..

Hamas ile İsrail arasındaki savaş 59.gününde devam ediyor. Gazze Şeridi'ni işgal eden İsrail, binlerce sivili katletti. İsrail'in işgaline en büyük desteği ise ABD, Almanya ve İngiltere verdi. İsrail'e hem diplomatik hem ekonomik hem de askeri yardımlar yapan bu ülkeler sivil ölümlerinin de ortağı oldu. Gazze'de şu ana kadar 15 bin 523 kişi hayatını kaybetti. Amerika Birleşik Devletleri merkezli Wall Street Journal, ABD'nin savaşın başlangıcından bu yana İsrail'e sağladığı destekleri yazdı.

KASSAM TUGAYLARI İŞGALCİLERE AĞIR KAYIPLAR VERİYOR

Kassam Tugayları: Bu sabahtan itibaren Gazze’nin doğu ekseninde 5 Siyonist tank ve 5 personel taşıyıcıyı Yasin 105 füzeleriyle hedef aldık. Mücahitlerimiz, Şeyh Rıdvan bölgesinde çok sayıda düşman askerini sıfır mesafeden etkisiz hale getirerek üslerine sağ salim döndüler. Gazze’nin kuzeyinde ve doğusunda ileri eksenlerde düşmanla şiddetli çatışmalara giriyoruz ve araçları füzelerle hedef alıyoruz.”

Gazze'de Batı Cephesi operasyon komutanı İşgalci İsrailli General Gershon Hacohen, bir grup askeriyle birlikte Kassam tarafından bu sabah düzenlenen operasyonda öldürüldü. 

SESSİZLİK SUÇ ORTAKLIĞIDIR

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'nin güneyindeki saldırılar en az kuzeydekiler kadar şiddetli. 'Çocuklara yönelik savaşı' durdurabileceğimize inanmalıyız. Sessizlik, suç ortaklığıdır." ifadelerini kullandı. Elder, X sosyal medya platformundan, İsrail'in yoğun saldırılar düzenlediği Gazze'deki durum ve çalışmalara ilişkin paylaşım yaptı. Gazze'de durumun çocuklar ve kadınlar için daha kötüye gittiğini belirten Elder, "Gazze'nin güneyindeki saldırılar en az kuzeydekiler kadar şiddetli. 'Çocuklara yönelik savaşı' durdurabileceğimize inanmalıyız. Sessizlik, suç ortaklığıdır." değerlendirmesinde bulundu. Elder, paylaşımında yayımladığı ses kaydında ise Gazze'nin güneyinde yoğun bombardıman yaşandığını aktararak "Gazze'nin güneyindeki 1,8 milyon kişiyi düşünmeden duramıyorum." dedi.

BİNLERCE BOMBA GÖNDERDİ

Wall Street Journal, İsrail-Hamas savaşını başlatmasından bu yana ABD'nin İsrail'e 100'ü BLU-109, sığınak imha bombası ve yaklaşık 57 bin top mermisi dahil olmak üzere yaklaşık 15.000 bomba verdiğini yazdı.

WSJ, yaklaşık bir tonluk BLU-109 sığınak avcısı bombalarının beton bir sığınağı delecek kapasitede olduğunun altını çizdi. İsrail'in bu bombayı Hamas tünellerini yok etmek için kullandığı belirtiliyor.

ABD HEYETİ İSRAİL'E GİTTİ

Beyaz Saray, Biden yönetimi yetkililerinden oluşan üst düzey bir heyetin, İsrailli mevkidaşlarıyla savaş sonrası Gazze planlarını görüşmek üzere bugün ilerleyen saatlerde İsrail'e gideceğini açıkladı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve beraberindeki yetkililer, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e indi.

İSRAİL GERİ ÇEKİLİYOR

Kassam Tugayları: İşgal güçleri yaşadıkları başarısızlığın ardından kara kuvvetlerinin yüzde 70'ini Gazze'nin kuzeyinden çekti.

UNICEF: Çocuklara yönelik savaşı durdurabiliriz! Sessizlik suç ortaklığıdır

İSRAİL GÜVENLİ DEDİĞİ GÜNEYE KARA HAREKATI BAŞLATTI

İsrail Ordu Radyosu'nun paylaştığı haberde, ordunun "Gazze Şeridi'nin güneyinde de kara operasyonu yapmaya başladığı" belirtildi. Haberde, İsrail ordusuna bağlı zırhlı birliklerin, "Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzeyinde faaliyet göstermeye ve Hamas hedeflerine saldırmaya başladığı" ifade edildi.

Haberde, İsrail ordusunun gelecekte bölgedeki güçlerini ilerletmesi ve kara operasyonunu genişletmesinin beklendiğine yer verildi.

İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşındaki gelişmeler

23.50: Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'nin güneyindeki iki tıbbi deposunu boşaltmasını talep eden İsrail'den, bu kararından dönerek sivilleri ve sivil altyapıyı korumasını istedi.

19:06: İsrail'in Gazze'de iki okula düzenlediği saldırılarda en az 50 sivil hayatını kaybetti.

18:44: Gazze Şeridi’nin kuzeyinde telekomünikasyon hizmetleri kesildi.

17.10: İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk en az 30 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

16.25: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 376 artarak 15 bin 899 oldu. Ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.

15.49: Filistin resmi haber ajansı: İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda en az 30 kişi hayatını kaybetti

14.00: İsrail güçleri, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda bulunan Kudüs Valilik binasına baskın düzenledi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, Kalendiya Mülteci Kampı'na baskın sırasında İsrail güçleri, biri gerçek mermiyle, diğeri gözüne isabet eden kauçuk mermiyle ve 3'ü darp sonucu olmak üzere 5 Filistinliyi yaraladı.

13.52: İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenledikleri baskınlarda 60 Filistinliyi gözaltına aldı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınanların sayısı 3 bin 540'a yükseldi.

11.53: Kassam Tugayları, işgal altındaki Mâcîn bölgesini füzelerle hedef aldığını açıkladı.

11.20:  İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gece boyunca yaklaşık 200 yeri vurduğunu bildirdi.

11.05: İsrail gece boyunca Lübnan'dan Shtula yakınlarındaki bir askeri karakola çok sayıda havan topu atıldığını ve üç askerin hafif yaralandığını açıkladı.

10.45: İsrail ordusu Han Yunus'un bazı bölgelerinden tahliye çağrısında bulundu

10.15: İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrailli milyarder Rami Ungar'ın sahibi olduğu Unity Explorer'ın, Kızıldeniz'de batmak üzere olduğunu yazdı. Gemiye Cruise füzesi ve drone ile saldırı düzenlendi.

10.00: İsrail ordusu, dün Kassam Tugayları ile çıkan çatışmalarda üç askerin öldürüldüğünü duyurdu.

06.00: Tunus'un TAP haber ajansına göre, 29 yaralı Filistinliyi taşıyan uçak Tunus'un Kartaca Hacı havaalanına indi.

05.00: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Sani ile Gazze'deki duruma ilişkin görüşmelerde bulundu. Blinken görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

''Katar Başbakanı Al Thani ile tüm rehinelerin güvenli bir şekilde geri dönüşünü kolaylaştırma ve Gazze'deki sivillere yönelik yardım seviyelerini daha da artırma yönünde devam eden çabalar hakkında konuştuk.''

04.18: İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den tahliye edilen 142 Türk vatandaşı ve aile yakını, Mısır üzerinden İstanbul'a ulaştı.

02.08: Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail’in uluslararası hukuka saygı duyma zamanının geldiğini söyledi.

01.00: İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Ürdünlü aileye ait evi bombalaması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

00.45: İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 2 ambulansa ateş açarak 3 kişiyi yaraladığı bildirildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...