ABD polisinden orantısız güç

ABD polisinden orantısız güç

DÜNYA Haberleri

Ferguson'daki gösterilerde polisin baygın bir kadını getiren göstericilere biber gazı ve plastik mermi kullanması tepki topladı.

Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında 9 Ağustos günü silahsız siyah genç Michael Brown'ı öldüren polisin yargılanmaya gerek görülmemesine tepkiler sürüyor. Jüri kararının ardından büyüyen gösterilerin ikinci gününde 2200 asker Ferguson sokaklarında. Ancak bölgedeki protestocular önemli yolları trafiğe kapayarak gösterilerine devam ediyor.Polis göstericilerin bir kısmını gözaltına alırken, diğerlerini de dağıtmak için biber gazı ve plastik mermi kullanıyor. Polis müdahalesi, orantısız şiddet eleştirileriyle karşı karşıya.Ferguson'daki Al Jazeera muhabiri Daniel Lak, göstericilerden birinin polise doğru su şişesi atması üzerine ulusal muhafızların göstericilerin bir kısmını tutukladığını söyledi.

BAYGIN KADINI TAŞIYANLARA BİBER GAZI

Kalp krizi geçirdiği söylenen kadını polisin bulunduğu yere getiren gruba biber gazı sıkılması da ABD kamuoyunun tepkisini çekti. Fusion.net isimli internet sitesinin yayımladığı görüntülerde baygın kadının biber gazına maruz kaldığı görülüyor. Baygın kadının çocuğu "O benim annem" dese de polis gazla onu da uzaklaştırıyor.
Ferguson'un bulunduğu St. Louis kentinin yanı sıra New York'tan Seattle'a pek çok kentte gösteriler düzenleniyor. Philadelphia'daki göstericilerden Ethan Jury, "Mike Brown bir semboldür. Ülke kaynama noktasında. Daha kaç kişi ölmeli? Daha kaç siyah ölmeli?" dedi.
St. Louis polisi ise gösterilerin bir önceki güne göre daha sakin geçtiğini ve 44 kişiyi gözaltına aldıklarını açıkladı.

"İŞİMİ YAPTIM"

Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson ise ABC News'a konuştu. Vicdanının rahat olduğunu söyleyen Wilson, "Yapabileceğim başka bir şey yoktu. İşimi doğru yaptığımı biliyorum" dedi.ABD Başkanı Barack Obama ise jürinin kararının insanları öfkelendirmesini anladığını söylese de "Ferguson'da olanları bahane ederek şiddete başvuranlara" hiçbir sempati duymadığını da belirtti.Michael Brown'ın ailesinin avukatları ise savcılığın konuyu jüriye taşımasından şikâyetçi. Avukatlar, Brown'ın öldürülmesini özel bir savcı yerine jüriye incelettiren Eyalet Savcılığı'nın kararına itiraz etti.

KAYNAK: ALJAZEERA VE AJANSLAR

ABD polisinden orantısız güç

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...