ABD polisi şiddeti artırıyor

Düzenleyen:
ABD polisi şiddeti artırıyor

DÜNYA Haberleri

ABD’de geçen salı Alton Sterling’in, çarşamba da Philando Castile adlı siyahi gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından, ülkenin farklı eyaletlerinde başlayan protesto gösterileri devam ediyor.

Başta, New York, Dallas, Louisiana ve Minnesota olmak üzere, önceki akşam yine onbinlerce protestocu ABD sokaklarında, “Siyahilerin hayatı önemlidir”, “Irkçı polise hayır”, “Adalet yoksa barış da yok”, “Ellerim havada, ateş etme” sloganları attı. Gösterilerin en yoğun olduğu bölgelerden biri de Alton Sterling adlı siyahinin polis tarafından öldürüldüğü Baton Roufe’ydi. Baton Rouge Polis Departmanı’ndan aldığı bilgiye göre, önceki düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı ve gösterilerde 48 kişi tutuklandı. Önceki günkü olaylarda tutuklananlarla birlikte bu sayının 300’ü aştığı bildirildi. Göstericilerin polisin şiddet uygulamalarına gösterdiği tepkiye karşılık Vali John Bel Edward ise, polis güçleriyle gurur duyduğunu belirterek, “Polisin cevabı gayet normaldi” dedi. Louisiana’daki gösterilerde ise, “Black Lives Matter” adındaki sokak eylemlerini organize eden grubun lideri DeRay McKesson da tutuklandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...