ABD örtülü destek verdiği PKK'nın iğrenç yönünü raporladı

Düzenleyen:
ABD örtülü destek verdiği PKK'nın iğrenç yönünü raporladı
DÜNYA Haberleri

İçişleri Bakanlığı, her fırsatta PKK'yı destekleyen ABD'nin hainler için hazırladığı raporu yayınladı. Raporda PKK'nın kadın ve çocuk istismarı yapıldığı bilgisi yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "PKK/KCK Terör Örgütünün Çocukları ve Kadınları İstismarı" başlıklı raporunda, terör örgütünün küçük yaştaki çocuklar ile kadınları kaçırdıkları, eleman olarak temin ettikleri hatta savaştırdıkları; bölgedeki bazı okulların PKK tarafından işletildiği ve bu okullarda çocukların PKK'ya katılmak için teşvik edildikleri ifade edildi.

ÇOCUK VE KADINLARI İSTİSMAR EDİYORLAR

İçişleri Bakanlığı, yayımladığı "PKK/KCK Terör Örgütünün Çocukları ve Kadınları İstismarı" raporunda Kürt kökenli çocuklar ve kadınların kaçırıldığı veya terör örgütüne katılmaya zorlandığı vurgusu yapıldı. Raporda çocuk ve kadın istismarına dikkat çekilerek, yabancı devletlerin raporlarına ilişkin bilgiler verildi.

ABD RAPORUNDA DA YER ALDI

İçişleri Bakanlığının raporunda, yabancı devletlerin konuya ilişkin raporlarına yer verilerek, "Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) Temmuz 2015'te yayımladığı İnsan Ticareti Raporu'nda, Türkiye ve ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'ya çocukların katıldığı belirtilmiş; ayrıca, Kürt kökenli çocukların kaçırıldığı veya PKK'ya katılmaya zorlandıkları ifade edilmiştir. ABD'nin Haziran 2016'da yayımladığı İnsan Ticareti Raporu'nda da, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin 15 yaş altı çocuklar dahil erkek ve kız çocuklarını örgüte eleman olarak temin etmeye, kullanmaya ve onları eğitim kamplarına götürmeye devam ettiği kaydedilmiştir. ABD'nin 2014 yılında yayımladığı İnsan Hakları Uygulamaları Ülke Raporları'nda PKK'nın geçmişte düzenli olarak çocukları militan yaptığı ancak, PKK'lı çocukların sayısının bilinmediği ifade edilmiştir. PKK'nın gençleri kaçırma ve örgüte eleman olarak temin etme eylemlerini devam ettirdiği belirtilmiştir" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...