ABD ordusu, Suriye'deki üslerine yeni takviye gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD ordusu, Suriye'deki üslerine yeni takviye gönderdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD birliklerine ait bir konvoyun Irak'taki Amerikan üslerinden komşu Suriye'ye askeri teçhizat, mühimmat ve yakıt taşıdığı öğrenildi. Konvoyun Pazartesi gecesi Irak'tan Suriye'nin doğusuna girdiğini bildirdi.

Son dönemlerde ABD ordusu, 2011'den bu yana dış destekli bir militanlığın pençesindeki Suriye'deki askeri varlığını arttırdı ve bu konuşlanmayı defalarca "yasadışı" olarak kınadı.

GEÇEN AY EN AZ 50 ARAÇ ULAŞMIŞTI

Pentagon Ağustos ayında Irak ile Suriye arasındaki El Velid sınır kapısı üzerinden Suriye'nin doğusundaki Deyrizor vilayetindeki üslere bir konvoy gönderdi. En az 50 araçtan oluşan konvoy 14 Ağustos'ta Koniko doğal gaz sahası ve El Ömer petrol sahasındaki ABD üslerine ulaştı.

Pentagon, Suriye'de konuşlandırdığı güç ve teçhizatın amacının petrol sahalarının DEAŞ teröristlerinin eline geçmesini engellemek olduğunu iddia ediyor. Suriye hükümeti ise konuşlandırmanın amacının Arap ülkesinin doğal kaynaklarını yağmalamak olduğunu savunuyor. 

BM'YE MEKTUP GÖNDERİLDİ

Suriye Dışişleri Bakanlığı Pazar günü BM'ye gönderdiği mektupta, ABD işgal birliklerinin yasadışı varlığına son verilmesi ve ülkenin enerji rezervleri ile doğal kaynaklarının Şam hükümetine iade edilmesi çağrısında bulundu.

ABD güçleri ve müttefiki teröristlerin "saldırganlık ve sabotaj eylemleri" sonucunda Suriye petrol ve maden sektörlerine verilen zararın 115.2 milyar dolar olduğunu belirtti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...