ABD ordusu Japonya'daki Osprey kazasının ardından araçlarını yere indiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD ordusu Japonya'daki Osprey kazasının ardından araçlarını yere indiriyor

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Amerikan ordusu, geçen hafta Japonya'da düşen ve 8 Amerikan askerinin yaşamını yitirdiği "V-22 Osprey" tipi uçakları yere indirme kararı aldığını duyurdu.

ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri, yüzlerce V-22 Osprey tipi uçağın yerde tutulduğunu açıkladı.

Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanı Korgeneral Tony Bauernfeind, Japonya'daki olayla ilgili devam eden soruşturma sürecinde "riskleri azaltmak" amacıyla bu adımı attıklarını belirtti. Bauernfeind, kaza sonrasında aracın aksamındaki muhtemel bir arıza nedeniyle gerçekleştiğini, ancak arızanın henüz tespit edilemediğini kaydetti.

29 Kasım'da Japonya'nın güneyindeki Yakuşima Adası açıklarında düşen ABD Hava Kuvvetlerine ait "CV-22 Osprey" nakliye uçağındaki 8 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından Japonya, aynı tip uçakların şimdilik yerde tutulacağını duyurmuştu. Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru, kaza sonrasında yaptığı açıklamada, ABD'ye bu hava araçlarının güvenliğini teyit etmesi çağrısında bulunmuştu.

OSPREY NEDİR?

Osprey, helikopter gibi havalanma ve inme yeteneğine sahip, uçuş sırasında motorlarını döndürerek çok hızlı ilerleyebilen hibrit bir hava aracı olma özelliği taşıyor.

ABD Deniz Piyadeleri, Donanması ve Hava Kuvvetleri'nin filolarında bulunan Osprey, son olarak geçen Ağustos'ta Avustralya'da içinde 23 Amerikalı deniz piyadesi bulunan bir Osprey'in düşmesi sonucu üç askerin hayatını kaybettiği ve beş askerin yaralandığı bir kazayla gündeme gelmişti.

2012'den bu yana Osprey'lerle yaşanan ölümcül kazalarda toplamda 19 kişi hayatını kaybetmişti. 

İZLEYİN! - JAPONYA'DAN OYUN DEĞİŞTİRECEK SİLAH! SAVAŞ TEKNOLOJİSİNDE BİR İLK!

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...