ABD medyasından çarpıcı iddia: İran, Suudi Arabistan ve Irak'a saldırı düzenleyebilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD medyasından çarpıcı iddia: İran, Suudi Arabistan ve Irak'a saldırı düzenleyebilir

DÜNYA Haberleri

ABD basınında çarpıcı bir iddia yer aldı. Gazete, İran’ın yakın zamanda Suudi Arabistan ve Irak’a saldırı hazırlığında olma olasılığı istihbaratından dolayı Suudi Arabistan ve ABD’nin alarım durumuna geçtiğini söyledi. 

ABD’nin önde gelen basın kuruluşlarından Wall Street Journal’da çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Haberde İran'ın yakın zamanda Suudi Arabistan ve Irak'a saldıracağı belirtilirken ABD'nin Suudi Arabistan'a yardım konusunda dikkatli olduğu belirtildi.

YAKIN ZAMANDA SALDIRI DÜZENLENEBİLİR

Wall Street Journal’a  konuşan ABD'li ve Suudi yetkililer, İran'ın, dikkati ülke içindeki protestolardan başka bir yere çekmek amacıyla Suudi Arabistan ve Irak'ın Erbil kentindeki bazı hedeflere yakın zamanda saldırı düzenleyebileceğininden bahsetti. 

ABD TEYAKKUZA GEÇTİ

Suudi Arabistan'ın bu istihbaratı ABD'li yetkililerle paylaşması sonrası ABD’nin teyakkuza geçtiğinden bahsedilen haberde, söz konusu iki ülke ve başka bazı ülkelerin ordularının da teyakkuza geçirdiği bilgisi verildi.

‘ÇIKARLARIMIZI VE BÖLGEDEKİ ORTAKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN TEREDDÜT ETMEYİZ’ 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinden bir yetkili de iddialardan duyulan endişelerden bahsetti ve 
"Suudi Arabistan ile askeri ve istihbarat kanalları üzerinden sürekli temas halindeyiz. Çıkarlarımızı ve bölgedeki ortaklarımızı savunmak için harekete geçmekte tereddüt etmeyiz" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...