ABD medyasında YPG itirafı: Washington Post, açık açık 'ABD güçleri PKK'ya destek veriyor' diye yazdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD medyasında YPG itirafı: Washington Post, açık açık 'ABD güçleri PKK'ya destek veriyor' diye yazdı

DÜNYA Haberleri

ABD, Suriye'nin kuzeyinde kirli bir ittifak kurduğu terör örgütü PKK'ya açıktan destek veriyor. Her platformda Türkiye'nin tepkisiyle karşılaşan ABD, alfabe oyunuyla terör örgütüne SDG adını vererek PKK'ya verdiği desteği perdelemeye çalışıyor. Ancak zaman zaman yanlışlıkla da olsa PKK'yı desteklediklerini itiraf ediyorlar. Washington Post, ABD ordusundaki kadınların karşılaştıkları sorunlara işleyen haberinde bir fotoğrafın altına "ABD güçleri eylül ayında PKK'ya ya da Kürdistan İşçi Partisi'ne askeri eğitim sunarken...' cümlesini kullandı.

ABD, Barrack Obama'nın başkan olduğu 2018'den beri Suriye'de terör örgütü PKK/YPG ile kirli bir işbirliği içinde... Suriye'de zengin petrol kaynaklarının yer aldığı bölgeyi terör örgütünü kullanarak kontrol eden ABD'nin ülkede üretilen günlük 80 bin varil petrolünün 66 bin varilini kaçırdığı biliniyor. 

Türkiye ise artan bu işbirliği ve terör örgütü PKK'nın, Suriye'deki otorite boşluğundan faydalanıp ülkenin kuzeyine yerleşmesinden ciddi derecede rahatsız. ABD ile oturulan her masada ajandasındaki ilk konu; PKK'ya verilen destek. Bu nedenle iki ülke ilişkileri NATO ittifakında yer almalarına rağmen her dönem sallantıda... 

AMERİKAN MEDYASINDAN YPG İTİRAFI 

Örgüte verdiği desteği 'Biz PKK'ya değil YPG'ye destek veriyoruz' kılıfına sokmaya çalışan ABD'de  itiraf niteliğinde bir haber yayımlandı. The Washington Post, ABD ordusundaki kadınların karşılaştıkları sorunlara ilişkin haberinde, açık açık ABD güçleri PKK'ya verdiği destekten bahsedildi. 

ABD Özel Kuvvetler'de yer alan kadınların karşılaştığı zorluk, ayrımcılık ve tacizin aktarıldığı haberde kullanılan resim altında şu ifadeler yer aldı:

"ABD kuvvetleri PKK, Kürdistan İşçi Partisi'ne Eylül'de askeri eğitim verirken. ABD'nin seçkin askeri birliklerindeki kadınlar yıllar önce Özel Kuvvetlere verilen entegrasyon emrine rağmen hala engellerle karşılaşıyor."

GÜVENLİK UZMANI UYARDI, FOTOĞRAF KALDIRILDI

Güvenlik ve terörizm üzerinde çalışan Prof. Bruce Hoffman, söz konusu haber üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Hoffman, "Bugünün Washington Post gazetesinin ikinci sayfasında yer alan fotoğrafın başlığına bakın. ABD Özel Güçleri gerçekten 1997 yılından bu yana ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yabancı terör örgütü listesinde yer alan PKK'ya askeri eğitim mi sağlıyor? YPG veya SDG'deki Kürt güçleri olduğunu düşünüyorum/umuyorum." ifadelerini kullandı.

PENTAGON BİNASI KONULDU

Öte yandan, gazetenin basılı versiyonun da kullanılan fotoğraf, internet sitesinde yer alan haberden kaldırılarak; ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) binası konuldu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...