ABD medyası 'Kızılelma'yı konuşuyor: Doruk noktası olabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD medyası 'Kızılelma'yı konuşuyor: Doruk noktası olabilir

DÜNYA Haberleri

BAYKAR Teknoloji'nin ürettiği ve iki test uçusunu birden başarıyla tamamlayan Türkiye'nin milli insansız savaş uçağı Kızılelma, ABD'nin de dikkatini çekti. Türkiye'nin dronelar konusunda bir güç merkezi haline geldiğine dikkat çeken Amerikan haber sitesi Business Insider, Kızılelma'nın başarısına işaret ederek drone teknolojilerinin 'doruk noktası' haline gelebileceğini belirtti.

BAYKAR'ın 2021’de start verdiği milli savaş uçağı projesi sadece bir yıl sonra vücut bularak, 14 Aralık 2022’de KIZILELMA'nın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi ile başarıyla tamamladı. Kızılelma'nın başarısı dünya genelinde dikkat çekerken, Türkiye'nin yerli savunma sistemlerinde kat ettiği yol ABD medyasında da gündem oldu.

ABD merkezli haber sitesi Business Insider BAYKAR tarafından geliştirilen Türkiye'nin milli insansız savaş uçağı Kızılelma'yı mercek altına aldı. 

TÜRKİYE DRONE'LAR KONUSUNDA BİR GÜÇ MERKEZİ OLDU

Son 10 yıl içinde Türkiye'nin insansız hava araçları konusunda bir güç merkezi haline geldiğine dikkat çeken Insider, droneların geçtiğimiz yıl savunma sanayisinin yıldızı olduğunu ve ihracatlarının 2021 yılına göre yüzde 80'lik bir artışla 871,5 milyon dolar olduğunu yazdı.                

ABD medyası 'Kızılelma'yı konuşuyor: Doruk noktası olabilir              

Haberde Kızılelma'nın hayalet uçak özelliğine ve silah teknolojisine de yer verilirken, üzerinde çalışılan süpersonik motorlara da dikkat çekildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...