ABD: İsveç Türkiye'ye verdiği sözü tuttu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD: İsveç Türkiye'ye verdiği sözü tuttu

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsveç'in NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirdiğini söyledi.

NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin onayına ihtiyacı olan İsveç, talepler doğrultusunda terör yasalarında değişikliğe gitti. İsveç, bu kapsamda uyuşturucu kaçakçılığından hükümlü bir PKK'lı teröristi Türkiye'ye iade edeceklerini açıkladı. ABD'den konu ile ilgili açıklama geldi. 

"İSVEÇ VERDİĞİ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRDİ"

Günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsveç'in PKK ile bağlantılı bir tutukluyu Türkiye'ye iade etme kararının hatırlatılması üzerine, "Böylece İsveç, NATO Zirvesi'nde Finlandiya ve Türkiye ile üzerinde anlaşmaya vardığı üçlü Mutabakat Zaptı kapsamında verdiği taahhütleri yerine getirmiş oldu." dedi.

"İSVEÇ YETENEKLİ BİR SAVUNMA ORTAĞIDIR"

İsveç'in yürürlüğe koyduğu "terörle mücadele yasasının da" buna dahil olduğunu vurgulayan Jean-Pierre, "İsveç, NATO'nun değerlerini paylaşan, İttifakı güçlendirecek ve Avrupa güvenliğine katkıda bulunacak güçlü, yetenekli bir savunma ortağıdır." ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü, bu nedenle "İsveç'in bir an önce NATO üyesi olması gerektiğine" inandıklarını ve bu konuda "umutlu olmaya devam ettiklerini" dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...