ABD İsrail'i yalanladı: Herhangi bir kanıt yok

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD İsrail'i yalanladı: Herhangi bir kanıt yok

DÜNYA Haberleri  / AA

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail ordusunun vurduğu basın kuruluşlarına ait binada Hamas'ın faaliyet gösterdiğine dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi.

İsrail tarafından 'Hamas ofislerinin bulunduğu' iddiası ile vurulan medya binasına ilişkin konuşan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Hamas’ın binada faaliyet gösterdiğine dair bir kanıt görmediklerini ifade etti. Blinken, İsrail ve Filistin'in ateşkes arayışında olması durumunda desteğe hazır olduklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İsrail ve Filistin yönetimine seslenerek sivillerin korunması çağrısında bulundu.

"ATEŞKES ARAYIŞINDA DESTEĞE HAZIRIZ"

Şiddetin artmasından, çocukların enkazdan çıkarılmasından ve yüzlerce insanın ölmesinden endişe duyduklarını belirten Blinken, "Gazetecilerin ve sağlık personelinin risk altında olmasından da endişeliyiz. Filistinliler ve İsrailliler, güven içinde yaşama hakkına sahip” dedi.

Her iki tarafı da sivillerin korunması konusunda uyaran ABD’li bakan, “Bu şiddet döngüsünü sona erdirmek için yoğun diplomasiye devam edeceğiz. Tarafların ateşkes arayışında olması durumunda desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...