ABD, Hizbullah'ı uyardı: Lübnan'ın yaşayacağı yıkım hayal bile edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD, Hizbullah'ı uyardı: Lübnan'ın yaşayacağı yıkım hayal bile edilemez

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Hizbullah'ı İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyardı. Açıklamada, "ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez ve (bu savaş) önlenebilir." ifadeleri yer aldı.

İsrail, 28 gündür Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenliyor. Ülkenin güneyinde çatışmalar aralıksız devam ederken kuzeyde de Lübnan ile gerilim tırmanıyor. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bugün yaptığı konuşmada, Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla (çatışmalarla) yetinmeyeceklerini dile getirdi. Nasrallah "Bazıları savaşa giriyoruz dememi bekliyor. Zaten Lübnan cephesi olarak biz 8 Ekim'den bu yana savaştayız" dedi.  ABD ise yine devreye girdi ve Hizbullah'a tehdit niteliğinde uyarıda bulundu. 

"ABD, GAZZE'DEKİ ÇATIŞMALARIN GENİŞLEMESİNİ İSTEMİYOR"

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın bugünkü konuşmasına atıfta bulunularak, Gazze'deki çatışmaların genişlemesinin istenmediği belirtildi.

"BİZ NETİZ, AĞIZ DALAŞINA GİRMEYİZ"

Açıklamada, "Bugün Hizbullah liderinin konuşmasından haberdarız. Ağız dalaşına girmeyeceğiz. ABD, Hamas'ın İsrail'e getirdiği çatışmanın tırmanmasını veya genişlemesini istemiyor. Biz ve ortaklarımız net olduk: Hizbullah ve diğer aktörler - devlet olsun veya olmasın - süregelen çatışmadan faydalanmaya çalışmamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

"LÜBNAN'IN YAŞAYACAĞI MUHTEMEL YIKIM HAYAL BİLE EDİLEMEZ"

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Bunun İsrail ile Lübnan arasında 2006'dakinden daha kanlı bir savaşa dönüşme potansiyeli var. ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez ve (bu savaş) önlenebilir."

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...