ABD geri adım attı! Biden: Ukrayna NATO için hazır değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD geri adım attı! Biden: Ukrayna NATO için hazır değil

DÜNYA Haberleri

Savaş öncesi Ukrayna’nın NATO üyeliğini savunan ABD Başkanı Joe Biden geri adım attı. Biden, toprakları işgal altındaki Ukrayna’nın ülkesinde demokrasiyi sağlayamadan NATO’ya katılamayacağını açıkladı. Joe Biden, Rusya ile de resmen savaşta olduklarını açık açık dile getirdi.

Rusya, Ukrayna’ya, NATO ile yakınlaşmasının ardından savaş açtı. Rus ordusunun Ukrayna’yı işgal etmesinin üzerinden yaklaşık iki sene geçti. Bu süre zarfında Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy, ülkesinin NATO’ya dahil edilmesi için sık sık çağrıda bulundu. Ancak beklenilen cevap bir türlü gelmedi.

AÇIK AÇIK SÖYLEDİ: RUSYA İLE SAVAŞTAYIZ

Bugün CNN’e röportaj veren ABD Başkanı Jor Biden da açıklamalarıyla bu işin o kadar kolay olmayacağını dile getirdi. Ukrayna’nın NATO üyeliği için daha hazır olmadığını vurgulayan Joe Biden “Şu anda savaşın ortasındaki Ukrayna’nın NATO’ya alınıp alınmaması konusunda NATO’da fikir birliği olduğunu sanmıyorum. Örneğin, NATO toprağı olan her karış toprağı savunmaya kararlıyız. Bu ne olursa olsun hepimizin verdiği bir taahhüt. Savaş devam ediyorsa, o zaman hepimiz savaşın içindeyiz. Durum buysa, Rusya ile savaştayız” dedi.

"OYLAMA ÇAĞRISI YAPMAK İÇİN ERKEN" 

Ukrayna’nın NATO üyeliği için hazır olmadığını vurgulayan Biden, “Ukrayna'nın NATO'ya girmeye hak kazanabilmesi için mantıklı bir yol belirlememiz gerekiyor. Ama şu anda oylama çağrısı yapmak için erken. Ukrayna’nın demokratikleşme gibi bazı özellikleri yerine getirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Röportajında Türkiye ile ilişkilere de değinen Biden, “Türkiye, F-16 uçağının modernizasyonunu istiyor. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis da yardım arıyor. Bu yüzden konsorsiyum oluşturarak Yunanistan ve Türkiye'yi askeri kapasite açısından güçlendirmeyi ve İsveç’in NATO’ya girdiği bir birlik için çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Biden, İsveç’in en sonunda NATO'ya kabul edileceği konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...