ABD, gerçek yüzünü gösterdi

Düzenleyen:
ABD, gerçek yüzünü gösterdi

DÜNYA Haberleri

Rakka Operasyonu sonrasında PKK/YPG’ye verilen silahların geri alınacağını sözlü ve yazılı olarak Ankara’ya ileten ABD’nin iki yüzlü tutumu çok geçmeden ortaya çıktı. ABD Savunma Bakanı Mattis, ABD'nin Rakka'nın terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesine yönelik operasyon bittikten sonra da terör örgütü PKK/YPG'ye bazı 'ekipman' yardımında bulunacağını söyledi.

ÇETİNER ÇETİN / ANKARA

Almanya'ya giderken uçakta gazetecilere konuşan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye’deki Kürt YPG silahlı gruplarına verilen yardımın uzun vadeli olması konusunda açık kapı bırakarak ABD’nin, Rakka’nın DAEŞ’ın elinden alınmasından sonra dahi silah ve ekipman göndermeye devam etmesi gerekebileceğini söyledi.

PKK’nın Suriye kolu YPG'ye bir tehdit gözüyle bakan NATO müttefiki Türkiye’ye ABD Savunma Bakanı Jim Mattis imzası ile gelen mektupta DAEŞ sonrası silahların geri alınacağı garantisi verilmişti. Hatta Ankara-Washington hattında sürecin sağlıklı işlemesi için bir komisyon kurulması dahi gündeme gelmişti. Ancak ABD’nin gerçek niyeti çok geçmeden ortaya çıktı.

Mattis konuyla alakalı ilk sözlerinde bu açıklamaya doğrudan karşı çıkmazken, Mattis “Elimizden geleni yapacağız.” dedi. Mattis, YPG savaşçılarının daha ABD geçen ay özel ekipmanlar göndermeye karar vermeden önce de yeterince donanımlı olduklarını sözlerine eklerken, Rakka savaşı bittikten sonra YPG’li silahlı grupların Rakka öncesi silah seviyelerine dönüp dönmeyeceği yönündeki bir soruya Mattis “Göreceğiz. Bu, bir sonraki görevin ne olduğuna bağlı. Yani, Rakka savaşı bitince savaş bitmiş olmuyor.” cevabını verdi. Savunma Bakanı “Savaş boyunca silahları geri alıp onaracağız. Bazı şeylere artık ihtiyaç duymadıklarında da yerine ihtiyaç duyduklarını vereceğiz.” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...