ABD, Fransa'nın Suriye planına karşı

/ Kaynak: AA
ABD, Fransa'nın Suriye planına karşı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'li yetkililer Hollande'ın Suriyeli muhaliflere hızlı bir şekilde geçici hükümet kurmaları yönündeki çağrısının erken olduğu görüşünde.

ABD yönetimi, Fransa Cumhurbaşkanı Francoise Hollande'ın Suriyeli muhaliflere hızlı bir şekilde geçici hükümet kurmaları yönünde yaptığı çağrıya karşı çıktı.
ABD'li yetkililer, Beşşar Esed muhaliflerinin hala dağınık olması nedeniyle böyle bir girişimin henüz erken olduğunu savundu.
Adı açıklanmayan Amerikalı yetkililer, Fransa'nın yaptığı açıklamanın Suriye'deki çatışmaları sonlandırmak için diplomatik yollar üzerinde çalışan diğer ülkelerle koordinasyon içinde yapılmadığını söyledi ve ABD yönetiminin Hollande'ın teklifine paralel bir görüşü yakın zamanda dile getirmeyeceğini belirtti.
Hollande, Suriyeli muhaliflerin kuracağı bir geçici hükümeti Fransa'nın tanımaya hazır olduğunu söylemişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland ise "Bu onların vereceği bir karardır" derken, ABD'nin Suriye içindeki ve dışındaki muhalefeti bir geçiş planı hakkında ve geçiş hükümetinde kimlerin olabileceği konusunda nasıl birlikte çalışacaklarıyla ilgili desteklemeye devam ettiğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...