ABD Dışişleri Sözcüsü Price, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırıyı kınayamadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Sözcüsü Price, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırıyı kınayamadı

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik skandal eylemi soruldu. Price, eylemin uygunsuz veya tahrik edici olduğunu söyledi ancak kınamaktan kaçındı.

İsveç'te yaşanan skandallara geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklenmiş, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde, polislerin koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. İsveç yetkilileri söz konusu yakma eylemine de izni vermişti.

Skandal eyleme başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinden sert tepki yükseldi. İslam dinine mensup olmayan çok sayıda ülke de 1 buçuk milyardan fazla müslümanın duygularını inciten bu iğrenç olayı kınadı.

ABD, ALÇAK SALDIRIYI KINAYAMADI

Gelişmeler böyleyken ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği'nin önünde Kur'an-Kerim'in yakılmasına ilişkin olaya dair açıklamalarda bulundu.

Yaşananların saygısızca ve tiksindirici olduğunu söyleyen Price, bu eylemin art niyetle yapılmış olabileceğini dile getirdi.

Price, bir muhabirin "ABD'yi bu eylemi kınamaktan alıkoyan şey nedir?" sorusuna da net cevap vermekten kaçındı.

Price, "Demokrasinin unsurları olarak örgütlenme ve toplanma hakkını destekliyoruz. Ancak İsveç Başbakanı'nın (Ulf Kristersson) da dediği gibi çok sayıda insan için kutsal olan bir kitabı yakmak saygısızca bir eylemdir." dedi.

İSVEÇ'E NATO KAPISI KAPANIYOR

Yaşananlar sonrası bugün Kabine Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'e oldukça sert ifadelerle yüklendi.

"Rabbimizin koruması altındaki Kur'an-ı Kerim, bir haçlı artığının onun nüshasını yakması ile asla zarar görmez" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir kepazeliğe izin verenler NATO'ya başvuru konusunda bizden destek destek beklemesinler" ifadeleriyle NATO'ya katılım talebine 'ret' sinyali verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç.24 Ocak 2023 12:33

ABD neden kınasın ki; bu rezillikleri yaptıran o..Yapanlar kendi kuklaları..

Sonraki Haber Yükleniyor...