ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burns, Mısır'da

/ Kaynak: AA
ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burns, Mısır'da

DÜNYA Haberleri  / AA

William Burns, "Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi" yetkilileriyle görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı William Burns, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından oluşturulan "Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi" yetkilileriyle bir araya geldi. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) sözcülerinden Muhammed el-Biltaci, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Burns'a, ordunun müdahalesiyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin temsil ettiği "Meşruiyetin iade edilmesi" konusundaki tutumlarının değişmediğini ve bu taleplerinden vazgeçmediklerini ifade ettiklerini belirtti. Biltaci, görüşmede ayrıca Burns'a ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Mısır ordusunu desteklediği yöndeki açıklamalarını kınadıklarını ilettiklerini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Pakistan'ın Geo News kanalına verdiği demeçte, "Mısır ordusunun ülkede demokrasiyi yeniden inşa etmekte olduğunu" söylemişti. ABD Dışişleri Bakanı'nın bu sözleri tartışmalara ve ABD'nin
Mısır'daki darbeye destek verdiği yorumlarına neden olmuştu. Öte yandan Burns'un bugün Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...