ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Ukrayna'ya ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Ukrayna'ya ziyaret

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi

Blinken, Rusya'ya karşı taarruz başlatan Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştiriyor. ABD'li bakan, Başkent Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca ziyaret esnasında Ukrayna'ya 1 milyar dolardan fazla yeni yardım açıklanması bekleniyor.

Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı karşı taarruz devam ederken Kiev’e önemli bir ziyaret gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gittiği bildirildi.

Amerikan basınının haberine göre, Bakan Blinken Kiev'e vardı. Blinken'ın burada Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşmesi bekleniyor. Blinken, Ukrayna'nın karşı taarruzunun başladığı Haziran ayından bu yana Kiev'i ziyaret eden ilk ABD'li yetkili isim olduğu bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Amerikan basınına verdiği demeçte, Blinken'ın ziyareti esnasında Ukrayna'ya 1 milyar dolardan fazla yeni yardım açıklanmasının beklendiğini kaydetti.

Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Kiev'e 4'üncü ziyaretini gerçekleştiren Blinken'ın burada 2 gün geçireceği bildirildi.

RUSYA’NIN İŞGAL GİRİŞİMİ

Rusya’nın 24 Şubat 2022’de başladığı Ukrayna’yı işgal girişimi, Kiev yönetimine bağlı güçlerin kesif direnişiyle karşılaştı. Rusya ordusu, başta ABD olmak üzere çok sayıda ülkeden Ukrayna’ya yapılan finansal ve askeri yardımlar neticesinde büyük zorluklar yaşamaya başladı.

Ukrayna ordusu, Rusya’nın işgal girişimini durdurmakla kalmadı, karşı taarruza başladı. Rus ordusunun kontrolündeki Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijiya bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

ABD, Ukrayna’ya bugüne kadar 135 milyar dolarlık askeri ve finansal yardımda bulundu. Washington, son olarak Ukrayna Hava Kuvvetleri’ni güçlendirmek amacıyla Kiev’e ABD yapımı F-16 sevkiyatına onay vermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...