ABD Başkanı Biden'den Gazze açıklaması: Gerçeği görmemiz lazım

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD Başkanı Biden'den Gazze açıklaması: Gerçeği görmemiz lazım

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi

ABD Başkanı Joe Biden'den son dakika Gazze açıklaması geldi. Filistin'de yaşayan halkın çoğunluğunun Hamas'la bir ilişkisi olmadığına dikkat çeken Biden, "Filistinlilerin bu saldırılar sonucunda acı çektiği gerçeğini gözden kaçırmamalıyız" dedi. Biden'in paylaşımının altında kısa sürede yorum yağdı.

İsrail ve Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları arasındaki çatışmalar 9’uncu şiddetini arttırdı. İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'ne bomba yağdırmaya devam etti. Gazze'de ölenlerin sayısı son 24 saatte 235 artarak 2 bin 450'ye yükseldi. Çatışmaların başından bu yana İsrail yanında olan ve desteklerini esirgemeyen ABD Başkanı Joe Biden'den son dakika Gazze açıklaması geldi.

BİDEN: FİLİSTİNLİLER ACI ÇEKİYOR

ABD Başkanı sosyal medya hesabı üzerinden yapmıl olduğu açıklamada, "Filistinlilerin çoğunun Hamas'ın korkunç saldırılarıyla bir bağlantıları olmadığını göz ardı etmemeliyiz. Filistinliler onlar (Hamas) yüzünden açı çekiyor. Bu gerçeği gözden kaçırmamalıyız" ifadelerini kullandı. 

BİDEN'İN PAYLAŞIMINA YORUM YAĞDI: O ZAMAN NE DURUYORSUNUZ?

Biden'ın mesajının altına paylaşım yapan X kullanıcıları, "Yön değişimi mi var?", " O zaman ne duruyorsunuz? İsrail'i durdurun", "Buna rağmen İsrail için savaş gemisi yolluyorsunuz" tarzında farklı yorumlar yaptı.

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARINDA 9. GÜN

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de ölenlerin sayısının son 24 saatte 235 artarak 2 bin 450'ye yükseldiğini yaralıların sayısının da 9 bin 200'e ulaştığını duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...