ABD başkan adayı 'Gazzeli mülteciler' için Arap ülkelerini işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD başkan adayı 'Gazzeli mülteciler' için Arap ülkelerini işaret etti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'de 2024 yılında düzenlenecek olan başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den aday olan Florida Valisi Ron DeSantis, ülkelerinin "Gazze'den mülteci kabul edemeyeceğini" söyledi ve mültecilerin 'Arap ülkeleri' tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirtti. De Santis, "Gazze'de insanların nasıl davrandıklarına bakarsanız hepsinin Hamas olmadığını ancak Yahudi karşıtı olduğunu görürsünüz" değerlendirmesinde bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı tarafından 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlatılan 'Aksa Tufanı' operasyonunda dokuzuncu güne girildi. Bölgede devam eden çatışmalar tüm dünya tarafından yakından takip edilirken, can kaybı da her geçen dakika artmaya devam ediyor.

Çatışmalara dair yeni bir açıklama da ABD kanadından geldi. Cumhuriyetçi Parti'den 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Florida Valisi Ron DeSantis, ABD'nin Gazze'den mülteci kabul edemeyeceğini savundu.

ARAP ÜLKELERİNİ İŞARET ETTİ

Iowa'da düzenlediği bir başkanlık kampanyası etkinliğinde konuşan DeSantis, Gazze'den gelecek mültecilerin 'Arap ülkeleri' tarafından kabul edilmesi gerektiğini kaydetti ve "Gazze'den ülkemize mülteci kabul edemeyiz" dedi.

De Santis, "Gazze'de insanların nasıl davrandıklarına bakarsanız hepsinin Hamas olmadığını ancak Yahudi karşıtı olduğunu görürsünüz" değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...