ABD basınından şok iddia: İran'daki İHA saldırısını İsrail yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD basınından şok iddia: İran'daki İHA saldırısını İsrail yaptı

DÜNYA Haberleri

ABD basını, İran'a ait savunma tesisine düzenlenen İHA saldırısını İsrail'in gerçekleştirdiğini iddia etti.

Gece saatlerinde İran'ın Uzay Araştırma Merkezi'ne bulunan bir mühimmat üretim tesisinde patlama meydana gelmiş, İran Savunma Bakanlığı, mikro İHA'larla 'başarısız' bir saldırı düzenlendiğini ve saldırıda can kaybı yaşanmadığını açıklamıştı.

Olayın ardından ABD gazetesi The Wall Street Journal saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

YENİ HÜKÜMET DÖNEMİNDE İLK SALDIRI

Söz konusu saldırının, 2009'dan 2021'e kadar İran'a yönelik bir dizi operasyona izin veren İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun liderliğindeki yeni aşırı sağ koalisyon hükümeti altında gerçekleştirilen ilk saldırı olduğu kaydediliyor.

'KORKAKÇA'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise saldırıyı "korkakça" olarak nitelendirerek, "Bu tür eylemler, uzmanlarımızın barışçıl nükleer ilerleme konusundaki kararlılığını ve niyetini etkileyemez." açıklamasını yaptı.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İran ve diğer bölgesel meseleler hakkındaki ABD-İsrail müzakerelerini sürdürmek için pazartesi günü İsrail'e gitmesi planlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...