ABD basını Mehmet Şimşek'i manşet yaptı: Türkiye'nin ekonomi politikasını şekillendirecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD basını Mehmet Şimşek'i manşet yaptı: Türkiye'nin ekonomi politikasını şekillendirecek

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomi politikaları' konusunda Mehmet Şimşek koordinasyonundaki bir ekibin hazırlıklar yaptığını açıklaması, ABD merkezli medya organı Bloomberg tarafından okuyucularına duyuruldu. Bloomberg, Şimşek'in AK Parti hükümetinin piyasayı yakından bilen isimlerinden biri olduğunu yazdı.

Türkiye, sandık başına gitmek için gün sayıyor. Seçimlere 38 gün kala siyasi arenada hareketlilik iyice artarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam katıldığı bir televizyon programında 14 Mayıs seçimleri öncesi ekonomide izleyecekleri yol haritasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, bir süredir tartışma konusu olan Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in aktif görev alıp almayacağına ilişkin spekülasyonlara son noktayı koydu. "Enflasyondaki düşüşün günlük hayata yansıması için gereken adımları atıyoruz" diyen Erdoğan, "Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonundaki bir ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor" dedi.

"ŞİMŞEK, EKONOMİ POLİTİKALARINA KATKIDA BULUNACAK"

Erdoğan'ın açıklamasına işaret eden ABD merkezli medya organı Bloomberg, gelişmeyi "Eski Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin ekonomi politikalarına katkıda bulunacak" başlığıyla duyurdu. Bloomberg, Şimşek'in, Erdoğan hükümetinin piyasayı yakından bilen isimlerinden biri olduğunu yazdı. 

ABD basını Mehmet Şimşek'i manşet yaptı: Türkiye'nin ekonomi politikasını şekillendirecek

"PİYASA DOSTU İSİMLERDEN BİRİ"

Haberde, 56 yaşındaki Şimşek'in Türkiye'nin ekonomi politikalarını şekillendirmeye yardımcı olacağı belirtildi. Eski Maliye Bakanı Şimşek'in piyasalarla olan diyaloğundan söz edilen haberde, "Mehmet Şimşek, Erdoğan hükümetinin piyasa dostu isimlerinden biriydi" denildi.

STRATEJİST OLARAK GÖREV YAPTI

Şimşek'in, geçen ay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiği de hatırlatıldı. Aynı ismin ayrıca, New York merkezli yatırım bankası Merrill Lynch'te bir dönem stratejist olarak görev yaptığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...