'AB yükü paylaşmak istiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB yükü paylaşmak istiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

AP Bütçe Komisyonu Başkanı Arthuis, Suriyeli sığınmacılar konusunda sağlık, eğitim ve iş imkanları yaşatmanın acil ihtiyaçlar olduğunu belirterek, "AB yükü paylaşmak istiyor” dedi.

Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik AB yardımlarını yetkililerle değerlendirmek üzere Ankara’da bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Bütçe Komisyonu Başkanı Jean Arthuis ve beraberindeki komisyon üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bütçe Komisyonu ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmelerin ardından, AB Türkiye Delegasyonunda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AP Bütçe Komisyonu Başkanı Jean Arthuis, Türkiye’deki kampların sığınmacıların sadece yüzde 10’una evsahipliği yaptığını, Türk toplumunun Suriyelileri şehirlerde ağırladığını söyledi.

Arthuis, AB’nin Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye’ye ödemeyi taahhüt ettiği 3 milyar avronun ne zaman ve ne şekilde aktarılacağına ilişkin soruya, “Bu konu Avrupa Birliği ve Türkiye arasında varılacak mutabakata bağlı olacak. Bir takım devlet yapıları ve başka aktörler de bu paranın aktarılma sürecine dahil olacak” yanıtını verdi.

Sağlık, eğitim ve iş imkanları yaşatmanın acil ihtiyaçlar olduğunu belirten Arthuis, “Avrupa Birliği bu önlemlerin alınmasında şeffaflık olmasını çok önemsiyor. Çünkü AB yükü paylaşmak istiyor” dedi.

“AB ülkeleri kenara çekilip Türkiye’yi yalnız bırakmayacak"

Toplantıya katılan AP 2016 Bütçe Raportörü Jose Manuel Fernandes, sığınmacılara destek konusunda, “AB ülkeleri kenara çekilip Türkiye’yi yalnız bırakmayacak. En büyük önceliğimiz eğitim. Türkiye’ye eğitim, sağlık ve diğer alanlarda önce bir milyar, ardından da iki milyar avro yardım sağlanacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...