AB: Türkiye üzerinden Rusya'ya ihracat yapmıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AB: Türkiye üzerinden Rusya'ya ihracat yapmıyoruz

DÜNYA Haberleri

AB'nin Rusya'ya Türkiye üzerinden ihracat yaptığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Bu konuyla ilgili Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'dan açıklama geldi.

Fransa'nın Strazburg şehrinde Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda, "Karadeniz tahıl girişi bağlamında Ukrayna'daki savaşın üçüncü ülkelere etkileri" konulu oturum düzenlendi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, oturumda  milletvekillerinin sorularını cevapladı. 

"TÜRKİYE, AB'NİN MALLARINI RUSLARA SATIYOR"

İspanyol milletvekili Antoni Comin I Oliveres, AB'nin Rusya'ya Türkiye üzerinden ihracat yaptığını iddia etti. Oliveres, Türkiye'nin AB mallarını satarak yaptırımlardan kaçması için Rusya'ya yardım ettiğini söyledi. 

İDDİAYI, ÇAVUŞOĞLU'NUN VERDİĞİ İSTATİSTİKLERLE YALANLADI

Bu konuyu yaklaşık iki hafta önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuştuğunu aktaran Borrell "Kendisi Türkiye'nin AB'den ithalatı ve Türkiye'nin Rusya'ya ihracatı hakkında bana bilgi verdi. Bu bilgi, Türkiye'nin Rusya'ya ciddi miktarda ihracat yaptığını gösteriyor. Ancak Türkiye'nin AB'den ithalatında ciddi bir artış yok. Böylece aldığım istatistiklere göre AB'nin Türkiye üzerinden Rusya'ya ihracat üçgeni kurduğu gibi bir teori mevcut görünmüyor" dedi.

"TÜRKİYE BİZİMLE AYNI ÇİZGİDE DEĞİL"

Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarda AB ile aynı çizgide olmadığını hatırlatan Borrell "Türkiye'nin bizimle aynı çizgide olmasını isterdik çünkü Gümrük Birliğinde ama bana Çavuşoğlu'nun verdiği istatistiklerde ısrarcıyım" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...