AB: Rusya net olsun

/ Kaynak: AA
AB: Rusya net olsun

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Rusya'nın Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadelede net olması gerektiğini belirterek.

Federica Mogherini, Lüksemburg'da yapılan AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı girişinde yaptığı açıklamada, Ankara'daki patlama, Libya, Suriye ve sığınmacılar konularının ana gündem maddeleri olduğunu söyledi.
Ankara'da hafta sonu gerçekleşen terör saldırısını görüşeceklerini belirten Mogherini, "Net bir şekilde, AB ve Türkiye, bölgede güvenlik, istikrar ve barışı ortak gündem olarak her zamankinden daha fazla paylaşıyor" ifadesini kullandı.
Libya'daki son gelişmelerin de değerlendirileceğine işaret eden Yüksek Temsilci Mogherini, Libya'daki bütün unsurların bölgenin istikrarı ve güvenliği için ortak çalışması gerektiğini anlattı.
AB'nin Suriye krizinde sürece siyasi katkı sağlayabileceğine dikkati çeken Mogherini, "Suriye'de Rusya oyunun kurallarını değiştirdi. Rusya'nın Türkiye'nin hava sahası ihlalinde kaygı verici ögeler var" diye konuştu.
Mogherini, Rusya'nın Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadelede net olması gerektiğini vurgulayarak, "Suriye'de askeri mücadele, BM'nin belirlediği terör örgütlerine karşı koordine bir şekilde yapılmalı. Yoksa, askeri olarak tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Toplantıda, sığınmacılar konusunun görüşülmeye devam edileceğini belirten Mogherini, 15-16 Ekim'de Brüksel'de gerçekleştirilecek AB Liderler Zirvesi öncesi değerlendirmeler yapılacağını ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...