AB, Polonya ve Macaristan'ı "tek taraflı" adımlara karşı uyardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AB, Polonya ve Macaristan'ı "tek taraflı" adımlara karşı uyardı

DÜNYA Haberleri

Polonya ve Macaristan, Ukrayna'dan tahıl ve gıda ithalatına geçici bir yasak getirme kararı aldı. Tepkisini geciktirmeden dile getiren AB, kararın "tek taraflı" ve "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Polonya ve Macaristan'daki çiftçiler uzun süredir Ukrayna'dan yapılan ucuz tahıl ithalatına bir son vermeye çalışıyor.

Polonyalı ve Macar çiftçiler, Ukrayna tahıl ithalatına karşı birçok protesto düzenledi.

İki Avrupa ülkesi hafta sonu yaptıkları açıklamada Ukrayna'dan tahıl ve gıda ithalatına geçici bir yasak getirme kararı aldı.

İki ülkenin Ukrayna'dan tahıl ithalatını askıya aldığına dair duyurusu, yerel pazarlarında fiyatların düşmesine neden olan aşırı tahıl arzının ortasında çiftçileri yatıştırma girişimi olarak değerlendiriliyor.

AB'DEN TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ

Avrupa Birliği, Polonya ve Macaristan’ın Ukrayna'nın tahıl ithalatını geçici olarak askıya alma yönündeki kararlarını "tek taraflı" ve "kabul edilemez" olarak tanımladı.

Avrupa Komisyonu Ticaret ve Tarım sözcüsü Miriam Garcia Ferrer yaptığı açıklamada, iki ülkeyi kararlarından geri adım atmaya çağırdı.

"Polonya ve Macaristan'ın Ukrayna'dan tahıl ve diğer tarım ürünleri ithalatına getirilen yasakla ilgili açıklamalarından haberdarız. İlgili makamlardan bu eylemleri değerlendirmemizi sağlayacak daha fazla bilgi istiyoruz" dendi.

TAHIL KORİDORU MAZLUMLARIN UMUDU OLMUŞTU

Kiev, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler arasındaki anlaşmaya uygun olarak, tarım ürünlerinin çoğunu, özellikle de tahılı, Karadeniz limanları aracılığıyla tüm dünyaya ihraç ediyor.

Karadeniz tahıl koridoru yoluyla her ay yaklaşık 3 milyon ton tahıl Ukrayna'dan ayrılırken, yalnızca 200.000 tona kadar tahıl Polonya topraklarından Avrupa limanlarına taşınıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...