90 metrelik bina 5 saniyede yerle bir oldu

90 metrelik bina 5 saniyede yerle bir oldu

DÜNYA Haberleri

İngiltere'nin Glasgow şehrindeki 90 metrelik bina 5 saniye içerisinde yerle bir olurken, geride koca bir enkaz yığını bıraktı.

İngiltere'nin Glasgow şehrindeki 90 metrelik bina 5 saniye içerisinde yerle bir olurken, geride koca bir enkaz yığını bıraktı. Bölgede yeni yapılacak bir proje kapsamında gerçekleşen yıkım için 275 kilo patlayıcı kullanıldı. Bir zamanlar Avrupa'da en yüksek apartmanlardan biri olan Red Road bloklarından biri yıkılırken kalan binalar da 5 sene içinde ortadan kaldırılacak. İnşaatı 3 senen süren Red Road, 1969 yılında iskâna açılmıştı. Bir zamanlar binada 4.700 kişi yaşıyorken son zamanlarda sadece 300 kişi yaşıyordu. Andrea Arnold'ın 2006'da ödül kazanan "Red Road" filmi de ismini bu binadan almıştı.

#

#


nbsp; 90 metrelik bina 5 saniyede yerle bir oldu90 metrelik bina 5 saniyede yerle bir oldu90 metrelik bina 5 saniyede yerle bir oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...