75 yıl sonra bir ilk yaşandı: BM'de ilk kez "Nekbe" anması yapıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
75 yıl sonra bir ilk yaşandı: BM'de ilk kez "Nekbe" anması yapıldı
DÜNYA Haberleri

İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği "Nekbe Günü"nün (Büyük Felaket) 75. yıl dönümünde ABD’nin New York kentinde bulunan Birleşmiş Milletler binasında ilk kez anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Nekbe 1948'de başlamadı ve bu tarihten sonra da durmadı” dedi.

İsrail’in bağımsızlığını ilan ettiği gün, Filistin tarafından “büyük felaket” anlamına gelen “Nekbe Günü” olarak anılıyor.

İsrail devletinin bağımsızlığını ilan ettiği günden tam 75 yıl sonra bir ilk yaşandı.

ABD’nin New York eyaletinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binasında ilk kez “Nekbe Günü” anma töreni düzenlendi.

Canlı performanslar, fotoğraflar, videolar ve görgü tanıklarının anlatımlarının yer aldığı törenin açılış konuşmasını Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas yaptı.

İsrail’in BM’den uzaklaştırılması çağrısını tekrarlayan Abbas, “İsrail, Filistinlilere yönelik saldırganlığını sona erdirmelidir” dedi.

75 yıl sonra bir ilk yaşandı: BM'de ilk kez

"İSRAİL İŞGALİ SONA ERMEDİ"

İhlas Haber Ajansı, Abbas’ın “Bugün resmi olarak, uluslararası hukuk ve uluslararası kararlar uyarınca İsrail'in bu kararlara saygı duymasını veya İsrail'in BM üyeliğini askıya almasını talep ediyoruz” sözlerini aktardı.

Filistin lideri İsrail’i BM’ye olan yükümlülüklerini ve üyeliğinin ön koşullarını asla yerine getirmemekle suçladı.

Nekbe’nin 1948'de başlamadığını ve bu tarihten sonra da durmadığını vurgulayan Abbas, “İsrail, işgalini ve Filistinlilere yönelik saldırganlığını sürdürüyor. Nekbe'yi inkar etmeye devam ediyor ve Filistinli mültecilerin anavatanlarına dönüşüne ilişkin uluslararası kararları reddediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...