7 kardeşten 6'sı mantardan öldü

/ Kaynak: İHA
7 kardeşten 6'sı mantardan öldü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Sonbaharla birlikte topraktan fışkıran mantarlar öldürüyor! Suriye'de topladıkları mantardan yiyen 7 kardeşten 6'sı zehirlenerek can verdi.

Suriye'nin Rakka şehrinde oturan Essened ailesinin 7 çocuğu, bahçeden topladıkları mantarı yedi. Daha sonra mide bulantısı geçiren ve kusmaya başlayan çocuklardan Ahmet (11) ve Semir (3) Rakka'da hayatını kaybetti. Ardından 5 kardeş ambulanslarla Şanlıurfa'nın Akçakale sınırından Türkiye'ye getirildi. Şanlıurfa'da hastanede tedavi altına alınan çocuklardan Dinane (1) ve Ragat (7) hayatını kaybetti. Diğer üç kardeş ise Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Ancak Muhammed (19) ve Cemel (8) de bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatta kalan Nofa isimli 9 yaşındaki kız çocuğunun yoğun bakım servisinde hayat savaşı veriyor. Karaciğer nakli yapılacak Nofa'nın da kurtulma şansı az. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...