60 bin aşılı mümin bugün hacı oluyor

60 bin aşılı mümin bugün hacı oluyor

DÜNYA Haberleri

Pandemi sebebiyle Suudi Arabistan’da ikamet eden 60 bin Suudi Arabistan vatandaşı ve yabancı uyruklu Müslüman yoğun sağlık tedbirleri altında geceyi Mina’da ibadet ederek geçirdi.

Hacı adayları, haccın üç farzından biri olan Arafat vakfesi için sabah saatlerinde Arafat Ovası’nda toplandı. Peygamber Efendimizin ilk ve tek haccı sırasında sahabe ile birlikte vakfe yaptığı, Veda Hutbesi’ni irat ettiği Nemira Mescidi’nde toplanan binlerce hacı adayı, öğle ve ikindi namazlarını cem-i takdim ederek kıldı. Ardından vakfeye duran hacı adayları dualar ve gözyaşları eşliğinde af diledi. Gün batımına kadar Arafat’ta vakitlerini ibadetle geçirdikten sonra da akşam namazı vaktinde Müzdelife’ye hareket ettiler. Müzdelife Vakfesi’ni yapıp burada da akşam ve yatsı namazlarını cem-i tehir ederek kılan hacı adayları, gece yarısından itibaren akabe cemresi yapmak üzere camarat bölgesine geçti. İlk gün sadece büyük şeytana yedi taş atan hacı adayları bugün kurban kesip tıraş olacak, ziyaret tavafı ve say yaptıktan sonra hacı olma şerefine kavuşacaklar.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...