5'e kadar sayın 1 çocuk ölecek

5'e kadar sayın 1 çocuk ölecek

DÜNYA Haberleri

Aşı kampanyaları, antibiyotik ilaç desteği, temiz içme suyu temini gibi ucuz ve basit yollarla, milyonlarca çocuğun hayatının kurtarılabileceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM), nbsp;küresel alanda yaşanan çocuk ölümleri hakkında içler acısı yeni bir rapor sundu. BM, 2012'de 6.6 milyon çocuğun 5 yaşına erişmeden öldüğünü açıkladı. Başta yoksul ve gelişmekte olan ülkelerde yaşanan ölümlerin yarısı, Nijerya, Kongo, Hindistan, Pakistan ve Çin'de gerçekleşti. Çocuk ölümlerinin ana sebebi ise hastalıklar. Beş yaşına ulaşmadan çocukların ölümüne yol açan hastalıkların başında sıtma, zatürre, AIDS ve ishal geliyor. Beslenme yetersizliği de ölümlerin neredeyse yarısından sorumlu olan bir diğer önemli faktör. Küresel çocuk ölümlerinde başı, Afrika'nın büyük nüfuslu ve yoksul ülkesi Nijerya çekiyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) son raporunda, 5 saniyede bir çocuğun öldüğüne dikkat çekerek, çocuk ölümleri ile mücadele konusunda daha fazla çaba istedi. Aşı kampanyaları, antibiyotik ilaç desteği, temiz içme suyu temini gibi ucuz ve basit yöntemlerle milyonlarca çocuğun hayatının kurtarılabileceği belirtiliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...