55 yıl sonra ABD'den Havana'ya uçuş

Düzenleyen:
55 yıl sonra ABD'den Havana'ya uçuş

DÜNYA Haberleri

Castro'nun vefatından üç gün sonra, ABD'den Havana'ya ilk tarifeli uçuş yapıldı.

Miami'den kalkan American Airlines'a ait tarifeli yolcu uçağı, Küba Devrimi lideri Fidel Castro'nun vefatından üç gün sonra Havana'ya iniş yaptı.

50 YIL SONRA İLK UÇUŞ
Havayolunun dağıttığı, üzerinde "Küba" yazan hasır şapkalarla ülkeye inen yolcular, apronda itfaiye araçlarının havaya fışkırttığı sular ve çeşitli dillerde "Hoş geldiniz" yazan pankartlarla karşılandı.

EN SON 1961'DE UÇULDU
Ancak Küba'da Castro'nun vefatının ardından resmi yas ilan edildiğinden karşılama müziksiz yapıldı. Uçuş, Küba'ya yönelik Amerikan ambargosunun başladığı 1961 yılında getirilen ticari uçuş yasağından sonra gerçekleşen ilk tarifeli uçuş oldu.

BİREYSEL SEYAHATE İZİN VERİLMİYORDU
Hükümetler arası ilişkiler, sivil toplum faaliyetleri, dini, bilimsel, eğitsel ve gazetecilik amaçlı geziler dışında bireysel seyahatlere izin verilmiyordu.

İNSANLAR ARASI ETKİLEŞİME TEŞVİK
Ancak karşılıklı güven ortamının tesis edilmesiyle bu gerekçeler dışında ülkeye seyahat etmek isteyen ABD vatandaşları, 12 kategori içinde yer alan "insanlar arası etkileşimi teşvik" gerekçesini ziyaret sebebi olarak öne sürmeye başladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...