500 bin Gazzeli şehrin güneyine geçti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
500 bin Gazzeli şehrin güneyine geçti

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail-Hamas çatışmaları 10. gününde devan ederken Tel Aviv yönetiminden yapılan açıklamada yarım milyon Gazzelinin şehrin kuzeyinden güneyine geçtiği bildirildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), yarım milyon Filistinlinin Gazze’nin güneyine geçtiğini açıkladı.

İsrail-Hamas çatışmaları 10. gününde devan ederken, İsrail cumartesi günü yaptığı açıklama ile Gazze Şeridi’nde yaşayanların kuzeyden güneye geçmelerini istemişti.

Gazze şehrinde yaşayan Filistinlilerin bir kısmı eşyalarını araçlarına yükleyerek, bir kısmı da yürüyerek güneye doğru hareket etmişti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus yaptığı açıklamada, yarım milyon Filistinlinin Gazze’nin güneyine geçtiğini açıkladı.

Conricus, “Tahmin edilmesi ve belirlenmesi oldukça zor ancak yaklaşık yarım milyon kişi Gazze’nin güneyine geçti” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, 14 Ekim’de abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde (Gazze şehrinde) yaşayan Filistinlilere güneye geçme çağrısında bulunmuş, BM ise kuzeydeki yaklaşık 1.1 milyon kişinin 24 saat içinde güvenli bir şekilde güneye tahliye edilmesinin mümkün olmadığını belirterek kararın iptal edilmesi çağrısı yapmıştı.

İsrail'in daha sonra yaptığı bir başka açıklamada ise Hamas’ın Gazze Şeridi’nin güney kesimine giden Filistinlileri engellediği belirtilmişti. İsrail’in tahliyeler için verdiği sürenin 16.00’da dolmasıyla da Gazze’den dumanlar yükselmeye başlamıştı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...