50 yıllık Kore barışı 'Kim' vurduya gidiyor

/ Kaynak: AA
50 yıllık Kore barışı  'Kim' vurduya gidiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore ile 50 yıllık saldırmazlık anlaşmasını önceki gün iptal eden Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong-un, ordusuna 'savaşa hazır olun' talimatı verdi.

Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong-un, askeri birlikleri ziyaret ederek muhtemel bir savaş için tetikte olmaları emrini verdi. Devlete bağlı medya organları, Kim'in askeri birliklere, "sanki şu an savaş çıkacakmış gibi hazır ve tetikte olmalısınız" dediğini duyurdu. Kuzey Kore'nin genç liderinin açıklamalarının ardından Güney Kore Savunma Bakanlığı ise, "Kuzey Kore'nin yakın zaman içinde nükleer silah ve füze denemesi yapacağına dair herhangi bir işaret yok. Pyongyang, Seul üzerinde 'psikolojik baskı' nbsp;oluşturmaya çalışıyor" diye açıklama yaptı. Kore Savaşı'nı sona erdirmek için 1953'te imzalanan ateşkes anlaşmasını önceki gün iptal ettiğini belirten Jong-un, ayrıca iki ülke arasında görüşmelerin yapıldığı 'kırmızı hattı' kapatmıştı. Birleşmiş Milletler ise Kuzey Kore'nin anlaşmayı tek taraflı iptal edemeyeceğini ve hâlâ geçerli olduğunu belirtti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...