5 ülkeden Türkiye'deki vatandaşlarına terör uyarısı: Risk arttı, dikkat edin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
5 ülkeden Türkiye'deki vatandaşlarına terör uyarısı: Risk arttı, dikkat edin

DÜNYA Haberleri

Son günlerde İsveç, Hollanda ve Danimarka'da Kur’an-ı Kerim’in yırtılması ve yakılması sonrası Almanya, ABD, Fransa, İspanya ve İtalya Türkiye'de bulunan vatandaşlarını uyardı. Türkiye'de terör saldırısı riskinin arttığını belirten 5 ülke, vatandaşlarının kalabalık yerlerde dikkatli olmalarını istedi.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç'te Türk Büyükelçiliği ve Danimarka'da cami karşısında Kur'an-ı Kerim yakması büyük yankı uyandırdı. Alçak ve provokatif saldırıya tüm dünyadan tepkiler sürerken, bazı ülkelerin büyükelçiliklerinden Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı geldi.

Türkiye'de terör saldırısı riskinin arttığını belirten ABD, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına uyarılarda bulundu ve kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

ALMANYA: YOĞUN VE KALABALIK YERLERDEN KAÇINILMALI

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kısa bir süre önce İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması Türkiye'de terör saldırıları riski artırmıştır. Bu nedenle özellikle yoğun, kalabalık kamusal yerlerde bulunmaktan kaçınılmalı ve dini ibadet yerlerini ziyaret ederken dikkatli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

ABD: TERÖRİSTLER HİÇ UYARI VERMEDEN SALDIRABİLİRLER

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Avrupa'da son zamanlarda yaşanan Kuran yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya önceden hiç uyarı vermeden saldırabilirler.

Batılıların uğrak yeri olan yerlerde tetikte olun. Kalabalıktan kaçının. Düşük bir profil tutun. Çevrenizden haberdar olun. Güncellemeler için yerel medyayı izleyin. ABD vatandaşlarına yönelik en son uyarılar ve mesajlar için Büyükelçilik sitesini takip edin."

FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ E-POSTA İLE UYARDI

Fransa Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşlarına uyarılar içeren bir e-posta gönderdi. E-postada şu ifadeler yer aldı:

"ABD Konsolosluğu'nun 27 Ocak 2023'te yayımladığı güvenlik uyarısında hatırlatıldığı üzere, Türkiye'de terör saldırısı riski arttığından Türkiye'de ikamet eden ya da Türkiye'den geçmekte olan Fransızlar ibadet yerleri de dahil olmak üzere özellikle yabancı uyruklular tarafından ziyaret edildiği bilinen buluşma noktalarında azami dikkat göstermeye çağrılmaktadır."

https://twitter.com/FranceaIstanbul/status/1619057775467954176

İSPANYA: UĞRAK YERLERDEN KAÇININ

İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Avrupa'daki Kuran yakma olayları ve çeşitli ülkelerdeki ibadet yerlerinin yakınında birbirini izleyen terör eylemleri göz önüne alındığında, ibadet yerlerinin yakın çevresinden, kalabalıklardan ve turistlerin yoğun olduğu uğrak yerlerinden kaçınılması tavsiye edilir" denildi.

Benzer bir uyarı metni de İtalya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden geldi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...