4 binden fazla Afrikalı, IŞİD için savaşıyor

/ Kaynak: AA
4 binden fazla Afrikalı, IŞİD için savaşıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi Komiseri, 4 binden fazla Afrikalının terör örgütü IŞİD safında savaştığının tahmin edildiğini söyledi

Afrika Terör Araştırmaları Merkezi'nin başkent Cezayir'de düzenlediği toplantıda konuşan Şarki, "Terör örgütü IŞİD'in Ortadoğu'daki acımasız ve tehlikeli faaliyetlerine katılan 4 binden fazla Afrikalı savaşçı olduğu tahmin ediliyor" dedi.
Söz konusu savaşçıların Afrika kıtasına dönmesi halinde büyük bir tehdit oluşturacağını ifade eden Şarki, bu kişilerin hangi Afrika ülkelerinden olduğuna ilişkin net bir bilgi vermedi.
Cezayir'de geçen eylül ayında kendisine "Halifenin askeri" adını veren örgütün bir Fransız vatandaşını kaçırıp öldürdüğünü hatırlatan Şarki, "Ortadoğu'da şu an yaşanan gelişmelerin Afrika kıtasındaki terörist oluşumlara ilham kaynağı olduğunu" savundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...