255 Iraklı'nın katili işte bu nişancı

- Güncelleme:
255 Iraklı'nın katili işte bu nişancı

Dünya Haberleri

"Ramadi şeytanı" Chris Kyle, ABD ordusuna katıldıktan sonra görev yaptığı Irak'ta keskin nişancı sıfatıyla tam 255 kişiyi öldürdü.

Amerika'nın en ölümcül keskin nişancısı olan Chris Kyle, ABD donanmasında 10 sene görev yaptıktan sonra, "evliliğini muhafaza etmek için" ordudan ayrıldı. Katil Amerikalı, Irak'ta "Ramadi şeytanı" olarak adlandırılıyordu. Pentagon tarafından da 160 kişiyi öldürdüğü ifade edilen Kyle'ın başına 20 bin dolar ödül konmuştu. Eski asker, en uzak mesafe olarak iki kilometreden bir roket fırlatıcısını vurmuş. Amerikalı askerin öldürdükleri arasında kadınlar da var. Kyle, ABD askerlerinin Felluce'de yaptıkları ve çok sayıda sivilin de öldüğü ifade edilen operasyon sırasında da 40 kişiyi öldürdü. Eski asker, yaptıklarından çok memnun görünüyor ki hatıralarını kitap halinde yayımladı. Teksaslı bir eski kovboy olan Kyle, askerden önce rodeo sürücülüğü ve avcılık yapmış. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...