20 yaşındaki Türk 6 ayda 5,7 milyon avro dolandırdı

20 yaşındaki Türk 6 ayda 5,7 milyon avro dolandırdı

DÜNYA Haberleri

Almanya’da 20 yaşındaki Türk genci Emre, altı ay içerisinde 5,7 milyon avro dolandırma hikâyesi ile ülke basının manşetlerinde yer aldı.

Bild, Hollywood filmlerine benzer dolandırıcılık hikâyesi ile Emre’yi manşetine taşırken, Freiburg’da yaşayan gencin, koronavirüs testleriyle müşterilerini 5,7 milyon avro dolandırdığı aktarıldı. 492 bin korona testi için 5,7 milyon avro (yaklaşık 100 milyon TL) toplayan Emre’nin müşterilerden parayı aldıktan sonra testleri göndermediği belirtildi. Emre’nin “İlk olarak Almanya’nın Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneğine kaydoldum. Bu, birkaç dakikamı aldı. Burada sadece testleri yaptığımı onaylamam gerekiyordu. Ben de binlerce kişinin testini onayladım ve devlete gönderilmesini sağladım” şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı. Haberde 800 avro maaşı olan Emre’nin, hesabına geçen para sonrası banka çalışanlarının polise ihbar etmesiyle yakalandığı bildirildi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...