20 dakika ile sınırlı: 'Cennet Bahçesi'ne randevuyla giriliyor

Düzenleyen:
20 dakika ile sınırlı: 'Cennet Bahçesi'ne randevuyla giriliyor

DÜNYA Haberleri

Mekke’den ayrılan hacılar, Medine'de Efendimizin kabrini ziyaret ederek 'cennet bahçesi'nde namaz kılmak istiyor. Ancak, pandemiyi bahane edip randevu şartı getiren Suudi Arabistan, hacıları bekletip gruplar hâlinde içeri alıyor.

Burak Varlık MEDİNE

Haccın rükünlerini yerine getirerek Mekke’den ayrılan Müslümanlar, Medine-i münevverede Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sallallahü aleyhi ve sellem) kabrini ziyaret etmeye başladı. Büyük bir heyecan yaşayan hacılar, Ravza-i mutahhara’da (Cennet Bahçesi) namaz kılıp dua etmek istiyor. Ancak Suudi Arabistanlı yetkililer, korona sebebiyle tedbirleri sıkı tutuyor.

Hacılar, bahçeye gruplar hâlinde ve randevuyla alınıyor. Randevu başvuruları ise Suudi Arabistan Hac Bakanlığının sisteminden yapılıyor. Ziyaretler, 20 dakikayla sınırlı tutuluyor. Suudi Arabistan vatandaşları da bu uygulamaya uymak mecburiyetinde.

İkinci bir ziyaret gerçekleştirmek isteyenlere bir ay sonra müsaade ediliyor. Mescidin diğer bölümlerinde ise ibadet için herhangi bir sınırlama yok.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...