2 gazeteciye 'haber yazma' yasağı geldi

/ Kaynak: AA
2 gazeteciye 'haber yazma' yasağı geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Fildişi Sahili'nde 2 gazeteciye, Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara'nın "itibarını zedeleyen" haber yaptıkları gerekçesiyle yasak getirildi.

Fildişi Sahili'nin Ulusal Basın Konseyi (CNP), Abidjan'da 2 yerel gazetede muhabirlik yapan Rodolphe Flaha ve Kuame Sibahi Valence'a 1 ay boyunca haber yapma yasağının getirildiğini açıkladı.CNP, eski Cumhurbaşkanı Laurent Gbagbo lehinde haber yaptıkları iddia edilen muhabirlerden Flaha'nın 29 Ağustos'ta yayımlanan "Ouattara seçimlerde tek aday olmak için Fildişi Sahili Demokrat Parti yetkililerinin her birine 10 milyon Batı Afrika frangı vereceği taahhüdünde bulundu" başlıklı haberiyle cumhurbaşkanının itibarının zedelendiğini öne sürdü.CNP, "şüpheli kaynaklara dayanılarak yapılan bu haberlerin, cumhurbaşkanının saygınlığını karalamaktan ve onu aşağılamaktan başka bir amacı olmadığını" iddia etti.
Diğer muhabir Kuame Sibahi Valence ise Fildişi Sahili'nin Ulusal Basın Konseyi'nin, çalıştığı gazetenin 12 haberini yayımlamadığını iddia etmişti.
Yerel "Quotidien d'Abidjan" gazetesinin editörü Allan Aliali de "sadece işini yapmaya çalışan muhabirlere verilen cezanın çok ağır olduğunu" vurguladı.
CNP, daha önce de Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara'yı "diktatör" olarak nitelendirdikleri için 5 gazeteye sansür uygulamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...