2,9 milyon dolara satın aldığı dünyanın ilk tweet’i elinde patladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
2,9 milyon dolara satın aldığı dünyanın ilk tweet’i elinde patladı!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İranlı kripto yatırımcısı Sina Estavi geçen yıl dijital ortamda dünyanın ilk tweet’ni 2,9 milyon dolara satın almıştı. Oldukça karlı bir yatırım olarak gördüğü "ilk tweet"i açık artırtırmada satmaya çalışan Estavi gelen teklifle büyük şok yaşadı. 48 milyon dolarlık beklenti içine giren Estavi'nin satışına gelen en yüksek teklif sadece 280 dolar oldu.

İran doğumlu kripto para müteşebbisi Sina Estavi, Twitter CEO'su Jack Dorsey'in 15 yıl önce platformu kurarken attığı ilk tweeti, geçen sene bir tür dijital imza olan NFT formatında 2,9 milyon dolara satın almıştı.

48 MİLYON DOLAR BEKLİYORDU

Alımı kârlı bir yatırım olarak yaptığını belirten Estavi, geçen hafta 48 milyon dolar beklentisiyle NFT’yi satışa çıkardı. Satış Estavi için büyük bir hayal kırıklığı oldu ve internet ortamında yapılan açık artırmada en yüksek teklif sadece 280 dolar oldu.

İYİ BİR TEKLİF GELMEZSE SATMAYACAK

Estavi'nin teklifi kabul etmesi için iki günü var, yoksa süresi dolacak. Türk asıllı olduğu kaydedilen müteşebbis ise dijital para birimleri konusunda uzmanlaşmış haber sitesi CoinDesk'e WhatsApp mesajı aracılığıyla, “Ancak iyi bir teklif alırsam kabul ederim. Yoksa asla satmam” dedi.

2,9 milyon dolara satın aldığı dünyanın ilk tweet’i elinde patladı!Twitter CEO'su Jack Dorsey tarafından atılan dünyanın ilk tweet'inde, "Just setting up my twttr" (Twitter'ımı kuruyorum) ibaresi yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...